Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2515 hlasů v anketě 2515
ne
3697 hlasů v anketě 3697

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod

obrázek ke článku: Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod

Žena za volantem se rozhodla k nebezpečnému předjížděcímu manévru, který však nestihla včas dokončit a čelně se střetla s kamiónem. Zaklíněné tělo těžce zraněné řidičky museli složitě vystříhat hasiči.

Na hlavním silničním tahu č. I/33 z Hradce Králové směrem na Jaroměř a dále na Polsko došlo v pátek 12. prosince 2008 krátce po šesté hodině ráno k těžké dopravní autonehodě mezi vozidly Fiat Brava a kamiónem Renault Premium s polskou SPZ. K nehodě došlo tak, že žena za volantem osobního vozidla se rozhodla předjet před ním pomaleji jedoucí kamión Mercedes, avšak špatně odhadla vzdálenost a srazila se čelně s protijedoucím kamiónem Renault. Střet s několika násobně těžším vozidlem udělal z malého Fiatu doslova kupu železa a trosky byly rozmetány po okolí v okruhu několika metrů.

Při této dopravní nehodě utrpěla žena těžká zranění a zůstala ve vraku zaklíněna. Záchranáři bojovali o každou minutu a při vyprošťování ženě poskytovali předlékařskou pomoc. Ženu se jim nakonec podařilo stabilizovat a vyprostit s trosek vozidla. Okamžitě byla převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Uzavření hlavního silničního tahu na dvě hodiny způsobilo vážné problémy v dopravě.

foto: HZS 

obrázek ke článku: Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod obrázek ke článku: Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod obrázek ke článku: Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod obrázek ke článku: Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod obrázek ke článku: Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod obrázek ke článku: Předjíždění je riskantní manévr a častá příčina vážných nehod
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama