Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2527 hlasů v anketě 2527
ne
3704 hlasů v anketě 3704

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Tragedie na Blanensku

obrázek ke článku: Tragedie na Blanensku

Čtyři lidské životy si vyžádala těžká dopravní nehoda tří osobních vozidel na Blanensku na hlavním silničním tahu R 43.

Děsivé následky měla autonehoda na Blanensku, která se stala 10. ledna 2009 ve čtvrt na jedenáct dopoledne. Řidič osobního vozidla Saab jedoucí společně se svojí spolujezdkyní od Svitav směrem na Brno dostal na horizontu kopce v místě kde se sbíhají jízdní pruhy vlivem vysoké rychlosti na namrzlé vozovce smyk a zavadil o protijedoucí osobní vozidlo Volkswagen Touran. Po tomto střetu pokračoval již zcela nekontrolovaný Saab směrem do protisměru, kde bočně narazil do protijedoucí Škody Octavia ve které cestovala čtyřčlenná posádka. Obě tyto vozidla se bezprostředně po autonehodě vzňala.

Zraněným osobám se jako první snažili poskytnout pomoc lékaři, kteří cestovali v havarovaném vozidle Volkswagen Touran a kteří neutrpěli vážnější zranění. Jejich pomoc patrně zachránila několik lidských životů. Z havarované, hořící Octavie se jim podařilo včas vytáhnout dva zraněné spolujezdce a jednu ženu sedící na předních sedadlech. Řidič byl ve vozidle zaklíněn a uhořel. Stejně otřesný osud potkal i řidiče a jeho spolujezdkyni ze Saabu. Muži se ještě snažili poskytnout první pomoc vytažené ženě ze Škodovky, avšak její zranění nebyla slučitelná se životem a stala se tak čtvrtou obětí tragické autonehody.

Hasičské jednotky zasahující na místě dopravní nehody uhasili požár obou vozidel. Policie po dobu dokumentování autonehody odkláněla dopravu na hlavní tahu na objízdné trasy. Vyšetřování autonehody, vyproštění těl obětí a odklízení vraků vozidel trvalo několik hodin. Provoz na silnici byl obnoven několik minut po půl třetí.

foto: HZS

obrázek ke článku: Tragedie na Blanensku obrázek ke článku: Tragedie na Blanensku obrázek ke článku: Tragedie na Blanensku obrázek ke článku: Tragedie na Blanensku
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama