Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2482 hlasů v anketě 2482
ne
3658 hlasů v anketě 3658

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Vysoká rychlost příčinou tragické dopravní nehody u obce Lezník

obrázek ke článku: Vysoká rychlost příčinou tragické dopravní nehody u obce Lezník

Dvaapadesátiletý řidič jel příliš vysokou rychlostí a narazil do stromu. Stal se bohužel první letošní obětí dopravní nehody ve svitavském okrese.

Tragické následky měla dopravní nehoda, která se stala 21. ledna 2009 po osmé hodině ráno na silnici číslo 34 zhruba 200 metrů za obcí Lezních. Dvaapadesátiletý řidič z Poličky jel po mokré silnici od obce Lezník na Litomyšl. Při průjezdu levotočivé zatáčky, která následuje po delší rovince, jenž svádí k vysoké rychlosti, pravděpodobně dostal smyk a z vozidlem Peugeot 306 vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do stromu. Při nárazu došlo k těžké deformaci vozidla, což svědčí o vysoké rychlosti v době nárazu. Peugeot byl následně odmrštěn zpět do vozovky, kde se převrátil.

Na místo dopravní nehody okamžitě vyrazily složky záchranného systému. Hasiči z Poličky a Svitav ihned začali zdemolovaný vrak rozstříhávat, aby se lékaři co nejrychleji dostali k k uvězněnému muži. I přes veškerou snahu však bylo jejich počínání marné. Muž utrpěl vážná zranění a zemřel ještě před vyproštěním. Bohužel se tak stal první letošní obětí autonehody ve svitavském okrese.

Událost zablokovala na několik hodin důležitý hlavní tah z Litomyšle do Poličky.

V tomto úseku se stala další vážná dopravní nehoda při níž umírali lidé 13. prosince 2009 Více >>

foto: HZS

obrázek ke článku: Vysoká rychlost příčinou tragické dopravní nehody u obce Lezník obrázek ke článku: Vysoká rychlost příčinou tragické dopravní nehody u obce Lezník
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama