Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2527 hlasů v anketě 2527
ne
3704 hlasů v anketě 3704

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Brutální vražda v Praze 12. května 2009

obrázek ke článku: Brutální vražda v Praze 12. května 2009

Policisté pátrají po vražedné zbrani! Dvanáctého května tohoto roku došlo k násilnému trestnému činu, kdy pětatřicetiletý muž v restauraci v Praze 3. napadl chladnými zbraněmi dva cizí státní příslušníky a způsobil jim závažná poranění. Jeden z těchto mužů na následky závažných zranění zemřel krátce po převozu do nemocnice.

Policisté z pražské mordparty nyní vyšetřují trestný čin vraždy a trestný čin vraždy ve stádiu pokusu.

V úterý, dvanáctého května, kolem devatenácté hodiny posedával pětatřicetiletý muž v restauraci a popíjel alkoholické nápoje. Tento host se zde v poklidu občerstvoval až do jednadvacáté hodiny, kdy do restaurace přišli také dva cizinci ve věku devětadvacet a šestadvacet let. Krátce poté, co se usadili ke stolku u baru, došlo ke krátké slovní a fyzické potyčce mezi těmito třemi hosty. Pětatřicetiletý muž poté restauraci opustil, avšak po chvíli se vrátil zpět již ozbrojen.

Po svém příchodu do restaurace bez jediného slůvka napadl šestadvacetiletého muže sedícího u stolku. Svědek této události – zaměstnanec provozovny v obavě o svůj život z restaurace před útočníkem utekl a na pomoc svému příteli přispěchal jeho krajan. Došlo ke rvačce mezi útočníkem a devětadvacetiletým mužem. Této situace využil zraněný šestadvacetiletý muž a z restaurace utekl na ulici.

Na zemi v restauraci zůstali v té chvíli již jen dva zápasící muži. Během zápasu ozbrojený muž bodl svého rivala do oblasti břicha a ten zůstal ležet na podlaze. Útočník na svoji oběť ještě cosi křičel a poté z restaurace vyběhl, aby se opakovaně ke své oběti vrátil a znovu ji zasáhl bodnou zbraní. Poté pachatel z místa činu utekl směrem do Vinohradské ulice. To už tato událost byla oznámena policistům a operační důstojník Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy vyslal do této oblasti několik policejních hlídek. Policisté zahájili pátraní po ozbrojeném muži podezřelém ze spáchání násilného trestného činu. Přibližně 180 cm vysoký muž, vážící devadesát kilogramů, oblečený do maskáčových kalhot, mikiny s kapucí oranžové barvy, na krátko ostříhanými vlasy s výraznými kouty byl spatřen jednou z hlídek Pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy krátce před půl druhou ráno třináctého května na křižovatce ulic Vršovická, Minská. Muž se pokusil před policejní hlídkou ukrýt za zaparkovanými vozidly. Jeho snaha byla však marná. Policisté dotyčného zadrželi a předvedli na nejbližší policejní služebnu. Muž v ten okamžik již nebyl ozbrojen.

Bodná zbraň – kuchyňský větší nůž, dosud nebyl nalezen.

Vážně zranění muži byli převezeni z restaurace na Olšanském náměstí do nemocnice. Devětadvacetiletý muž zemřel krátce po převozu do nemocnice, jeho o šestadvacetiletý krajan byl v nemocnici hospitalizován.

Zadržený pětatřicetiletý muž byl třináctého května vyslechnut a obviněn z trestného činu vraždy a z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Motiv jeho protiprávního jednání není policistům dosud znám. Kriminalisté z pražské mordparty při vyšetřování tohoto závažného trestného činu budou přibírat soudní znalce z oboru soudního lékařství, psychiatrie a psychologie. Dále také budou spolupracovat se specialisty z Kriminalistického ústavu Praha v oboru genetika, daktyloskopie a dalších příbuzných oborů.

Vzhledem k tomu, že vražedná zbraň nebyla dosud nalezena, vyhlásili po ni pátrání. V případě nálezu kuchyňského nože, na kterém mohou být krevní stopy, žádáme případné nálezce, aby neprodleně přivolali příslušníky Policie ČR a s věcí doličnou nijak nemanipulovali! Jedná se důkazní materiál. Nález oznamte prostřednictvím linky 158.

zdroj a foto: tiskový servis Policie ČR

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama