Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2495 hlasů v anketě 2495
ne
3679 hlasů v anketě 3679

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Dopravní nehody – Peugeot 205 se střetl s rozjetým motorákem

obrázek ke článku: Dopravní nehody – Peugeot 205 se střetl s rozjetým motorákem

Dva lidské životy si vyžádala dopravní nehoda při které došlo ke srážce osobního vozidla a motorového vlaku v Chomutově. Řidič měl vysloven zákaz řízení, což však odmítl respektovat.

Uplynulý víkend byl ve znamení tragických dopravních nehod. Na silnicích při nich zahynulo šestnáct lidí. Dva lidské životy si vyžádala dopravní nehoda v Chomutově ke které došlo v sobotu 16. května 2009.

Osmatřicetiletý řidič jel společně s devětadvacetiletou spolujezdkyní osobním vozidlem Peugeot 205. V místě, kde s vozidlem neměl co dělat, na vyznačené stezce pro cyklisty vjel na nechráněný železniční přejezd i přesto, že zde blikala výstražná světla zakazující vjezd na tento přejezd z důvodu blížící se vlakové soupravy. V té době ze směru od Mostu na Chomutov přijížděl osobní motorový vlak. Strojvůdce vlaku spatřil vozidlo jen několik okamžiků před tragickou srážkou a neměl šanci jí nijak zabránit.

Rozjetá vlaková souprava narazila do boku vozidla a tlačila ho před sebou několik desítek metrů. Pro osádku se kroutící směsice plechů a plastů stala smrtelnou pastí. Muž i žena zemřeli na místě autonehody. Ve vlaku nikdo zraněn nebyl.

Setřením autonehody bylo zjištěno, že řidič vozidla měl vysloven zákaz řízení a za volantem neměl co dělat.

foto: HZS

obrázek ke článku: Dopravní nehody – Peugeot 205 se střetl s rozjetým motorákem obrázek ke článku: Dopravní nehody – Peugeot 205 se střetl s rozjetým motorákem obrázek ke článku: Dopravní nehody – Peugeot 205 se střetl s rozjetým motorákem obrázek ke článku: Dopravní nehody – Peugeot 205 se střetl s rozjetým motorákem obrázek ke článku: Dopravní nehody – Peugeot 205 se střetl s rozjetým motorákem
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama