Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2527 hlasů v anketě 2527
ne
3704 hlasů v anketě 3704

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Video - riskatní jízda skupiny cizinců

obrázek ke článku: Video - riskatní jízda skupiny cizinců

Téměř k neuvěřitelné dopravní nehodě došlo dne 9. června 2009 okolo půl třetí hodiny odpoledne na místní komunikaci vedoucí k areálu firmy Paramo v obci Pardubice.

Zde pětičlenná skupinka občanů cizích národností prováděla téměř „kaskadérské“ kousky s vozidlem i na vozidle Škoda Forman. Jeden z řidičů usedl za volant výše uvedeného vozidla a začal couvat. Při tom na střeše vozidla ležel muž, který ze střechy upadl a způsobil si tak lehké zranění. Ten byl na místě jednorázově ošetřen. Jeho zranění si z rozhodnutí lékaře nevyžádalo hospitalizaci, proto byl na místě ponechán. Policisté skupiny dopravních nehod ihned zahájili šetření k této události.

Naneštěstí pro skupinku lidí se policistům podařilo zajistit takové podklady, které nasvědčují tomu, že za toto jednání nebude potrestán pouze řidič, který řídil vozidlo v době pádu muže ze střechy. Záznamy totiž ukázaly, že se za volantem vystřídalo několik řidičů. Někdo řídil, další auto roztláčel.

U všech byla provedena dechová zkouška s výsledky 1,89, 1,40, 2,28 a 2,34 promile alkoholu v dechu. Všichni jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a jelikož v době jejich manévrování okolo nich projížděla cisternová vozidla, která podléhá režimu „ADR“, což značí přepravu nebezpečných látek, o to více bylo jejich jednání pro společnost nebezpečné.

Čtyři muži strávili nějaký čas na protialkoholické záchytné stanici. Zde si je vyzvedli policisté a samozřejmě neunikli zahájení administrativních úkonů v trestním řízení.

Tiskový servis Policie České republiky 11. červen 2009 - nprap. Eva Maturová,
tisková mluvčí

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama