Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2527 hlasů v anketě 2527
ne
3704 hlasů v anketě 3704

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Neobjasněná vražda v Brně - pomozte kriminalistům

obrázek ke článku: Neobjasněná vražda v Brně - pomozte kriminalistům

Ne vždy jsou kriminalisté úspěšní při pátrání po pachatelích závažných trestných činů ihned. Někdy i z odstupem několika let pomůže kriminalistům sebemenší a zdánlivě banální informace od občanů a jim se pak podaří předat pachatele k soudu ke spravedlivému potrestání.

Více z tiskového servisu Policie České republiky

Do této kategorie by mohla patřit i vražda čtyřiašedesátiletého muže, který pracoval jako vrátný na ubytovně v Brně a byl v roce 2006 nalezen zavražděný. Již přes tři roky pracují kriminalisté na objasnění této kauzy. Mají dokonce podezření na konkrétní osoby, ale dosud získané informace a indicie zatím nestačí k usvědčení vraha. Každý vrah chodící po svobodě je potencionálním nebezpečím pro každého z nás. Může svůj zločin s odstupem doby zopakovat. Kriminalisté se proto obrací na občany, zda mohou scházející informace k možnému pachateli či oběti doplnit, aby zatím neznámý zločinec neunikl spravedlivému potrestání. Jména a příjmení svědků byla u popisovaného případu záměrně pozměněna.

Dne 9. 11. 2006 v 04:45 hodin oznámila telefonicky na tísňovou linku 158 Policie ČR Městského ředitelství Brno Ludmila F., v té době ubytována v Motelu - ubytovně, v Brně na ulici, Vídeňské 124, že na podlaze vrátnice leží za zavřenými dveřmi v bezvědomí vrátný Václav P., který krvácí z hrudníku. U vrátnice je rozbité přední sklo. S pomocí dalších osob zajistila přivolání rychlé lékařské služby první pomoci. Lékař rychlé lékařské služby na místě po prohlídce těla vrátného zjistil, že má bodnou ránu v hrudníku a mohl již pouze konstatovat jeho smrt.
Policejní orgán podle § 158 odst. 3 tr. řádu zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy dle § 219 odst.1,2,h) trestního zákona, kterého se dopustit neznámý pachatel. Na místo činu přijeli policisté městské a krajské výjezdové skupiny Policie ČR Městského ředitelství Brno a Krajského ředitelství Jihomoravského kraje, kteří zahájili šetření a provedli ohledání místa činu. Při ohledání místnosti vrátnice a jejího okolí zajistili velké množství daktyloskopických, biologických a dalších stop.

Oznamovatelka Ludmila F. uvedla, že dne 9. 11. 2006 kolem půl páté ráno šla na WC. Chtěla se podívat, zda je již otevřená kantýna. Na vrátnici se hodlala zeptat vrátného kolik je hodin, uslyšela řinčení skla a když doběhla na vrátnici, nalezla vrátného Václava P. nehybně ležet na podlaze s košilí na hrudníku od krve. Křikem vzbudila další ubytované a společně zavolali rychlou lékařskou službu první pomoci. Ubytovaní hosté v pokojích v přízemí shodně uvedli, že si nevšimli pohybu cizích osob v ubytovně těsně před nálezem mrtvého Václava P. Jejich výslechem policisté nezjistili žádné informace k možnému pachateli. Svědek Stanislav K., který bydlel na ubytovně na pokoji č. 157 a pracoval střídavě jako vrátný ubytovny a hlídač na parkoviště, v noci z 8. na 9. 11. 2006 vykonával službu hlídače parkoviště. Po celou dobu byl v hlídací budce před ubytovnou až do šesti hodin ráno. Také on si při noční službě nevšiml ničeho podezřelého.

Na ubytovně bydleli v kritickou dobu vraždy zaměstnanci různých firem. Jejich výslechy nepřinesly žádné nové skutečnosti k možnému pachateli. Složitá práce čekala i kriminalistického genetika, který musel porovnat získané vzorky DNA od více jak dvě stě ubytovaných hostů. Cestou právní pomoci na Slovensku policisté zajistili vzorky DNA od více jak stovky osob ze Slovenské republiky. Při porovnání jejich profilu DNA s profilem DNA z místa činu expert nezjistil shodu. Provedeným šetřením, výslechem zaměstnanců ubytovny, ubytovaných osob a vyhodnocením zajištěných stop nebyly zjištěny informace k možnému pachateli.

Svoje postřehy a informace ke zveřejněnému případu vraždy mohou občané zatelefonovat na tel. číslo 974 622031, oddělení případových analýz, nebo zaslat na adresu:

  • PČR Krajské ředitelství Jihomoravského kraje
    SKPV odbor analytiky, 611 32 BRNO, Kounicova 24. či na adresu tiskového oddělení:
    Preventivně informační oddělení Kounicova 24, 611 32 Brno, fax: 974 622 532,
    e-mail: tiskjm@mvcr.cz  

Případným oznamovatelům zaručují policisté naprostou anonymitu.

zdroj: Policie ČR - emeritní vrchní komisař Vladimír Matoušek - KŘP Jmk SKPV odbor analytiky

obrázek ke článku: Neobjasněná vražda v Brně - pomozte kriminalistům obrázek ke článku: Neobjasněná vražda v Brně - pomozte kriminalistům obrázek ke článku: Neobjasněná vražda v Brně - pomozte kriminalistům
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama