Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2495 hlasů v anketě 2495
ne
3679 hlasů v anketě 3679

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Drogy za volantem

obrázek ke článku: Drogy za volantem

Nejenom přítomnost alkoholu, ale i drog je předmětem zjišťování policistů při kontrolách řidičů. O tom, že někteří řidiči usednou za volant pod vlivem drog se přesvědčují dnes a denně. Stejně tomu bylo i dvaadvacetiletého řidiče v Havířově.

V neděli 14. 3. krátce před půlnocí na havířovské silnici ulice U Skleníků byl 22letý řidič vozidla Škoda Super zastavován policejní hlídkou Havířov-Město. Mladý pirát silnic jel ve směru od ulice Dělnická k Orlovské. Na znamení policistů nezastavil, a přidal plyn. Díky rychlé jízdě nezvládl řízení a na mostě přes potok Sušanka dostal smyk, přejel do protisměru a narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení. Neovladatelné vozidlo sjelo z travnatého srázu a nakonec se zastavilo nárazem do kovového zábradlí mostu.

Ke zranění nedošlo. Vozidlo mělo na bočních oknech tmavé fólie, takže policisté museli být maximálně opatrní. Řidič po nárazu se pokusil z místa utéct, ale hned byl policisty zadržen. Po otevření dveří byla na straně řidiče mačeta v délce 40 cm. Ve vozidle mladík nebyl sám, byla s ním 20letá spolujezdkyně.

U mladého šoféra alkohol nebyl prokázán, ale zkouška na přítomnost drog byla pozitivní. Přístroj Drugwipe potvrdil přítomnost látky Cannabis (Marihuana). Dalším prověřováním policisté zjistili, že řidič nevlastní řidičské oprávnění a v současné době má platný zákaz řízení motorových vozidel. Mladík je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí s hrozbou trestu až tříletého vězení.

zdroj: Tiskový servis Policie ČŘ, komisař PIS Karviná  por.Bc. Zlatuše Viačková

obrázek ke článku: Drogy za volantem obrázek ke článku: Drogy za volantem
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama