Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2501 hlasů v anketě 2501
ne
3683 hlasů v anketě 3683

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Příspěvek dokumentující policejní měření

obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření

Policejní akce v Praze. Policie ČR měří rychlost opravdu v souladu se zákonem?

Dobrý den,

nemám rád bezpráví a už vůbec ne dvojí metr, proto jsem se rozhodl celou událost nafotit a zaslat k postoupení na vaší adresu. Očekávám vyjádření ohledně projednání přestupku se všemi policisty, kteří se této akce v tento den zůčastnili.

V ulici Hornoměcholupská, příslušníci Policie ČR prováděli měření rychlosti způsobem, jež sám porušoval dopravní předpisy.

Za prvé, první vůz, Škoda Octavia červené barvy, SPZ 5A6-5826 (vůz s měřící a záznamoou technikou) stál na VZEJDU na soukromý pozemek.

Za druhé, to samé vozidlo NEMĚLO zapnutá výstražná světla, která by alespoň částečně odůvodňovala stání (toto nebylo zastavení, zastavení trvá dle předpisů maximálně 5 minut).

Za třetí, druhý vůz, Škoda Octavia v barvách aut státní policie, s nápisem "Pomáhat a Chránit", SPZ 9A5-2947 (vůz s posádkou tří (3) příslušníků státní policie), stál na zebře uprostřed silnice, mezi pruhy, za betonovým hrazením chránící chodce na přechodu přes silnici. Toto vozidlo mělo zapnutá výstražná světla, nicméně nebyla díky betonovému hrazení jasně viditelná, tudíž chyběl výstražný trojúhelník tak, aby včas řidiče upozornil na překážku v silnici, t.j. nic nedbající příslušníky státní policie mající po celou dobu "zásahu" silnici za pěší zónu.

Ani jedno auto nemělo zapnuté majáky, jež by odůvodnili stání na místech, kde to zákon ZAKAZUJE.

V případě, že by kdokoliv z lidí těmito způsoby zaparkovali svá vozidla na stejných místech, do 10-ti minut by na místě byla policie i s bitičkářema a hned by řidič dostal flastr, ale když je to POLICIE, tak je tu přeci dvojí metr, že? Dyť ono měřit na silnici, která by normálně pojmula 4 pruhy i s odstavnými a ne jenom dva, je přeci naprosto jednoduché lidi mířící do práce bičovat za to, že místo 50 jeli 70, která je mimochodem o pár desítek metrů od prováděného měření povolena!!! Dyť jo, jednoduchý. Policie by se měla zamyslet nad tím, zda-li je tu OPRAVDU PRO LIDI a nebo pro SEBE!!! Co takhle měřit spíš na místech, kde vysoká rychlost opravdu ohrožuje lidi na zdraví / životech?

Policie by měla jít vzorem, pánové a dámy, a ne nám ukazovat, kdo je tu pánem!

S pozdravem
Jan Radouš

obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření obrázek ke článku: Příspěvek dokumentující policejní měření
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

SmokySquirrel | 27. 11. 2010 - 12:30:39

pro Radouše

Vážený pane Radouši, asi si neuvědomujete, že v zájmu bezpečnosti při plnění služebních úkonů může PČR jednat i tak, jak to není zákonem jiným občanům povoleno. Pochybuju o tom, že si příslušníci vybrali k plnění svých úkolů taková místa, kde by svou přítomností někoho omezovali nebo ohrožovali. Takže to může vadit maximálně takovým rejpalům, jako jste vy a asi tím, aby jste zabil svou vlastní nudu chcete ostatním způsobovat potíže. Je mi líto, jestli vaše nenávist vůči PČR vznikla udělením nějaké blokové pokuty Vaší osobě, nicméně bývá pravidlem, že lidé, které policejní kontroly a akce tolik obtěžují, jednají protizákonně a z toho důvodu neradi hlídky PČR vidí. My, co řídíme podle předpisů, posíláme děti do školy, přecházíme po přechodech, atd. na silnicích naopak takovou hlídku pouze uvítáme.
Tak se vzpamatujte a najděte si jinou zábavu .....
SSq.

jojo | 29. 09. 2010 - 09:51:01

pobíhání po silnici

Buď rád, že ti nestřihli pokutu ještě za to pobíhání po silnici, když jsi pořizoval ty fotky.
Jo a vrať se do autoškoly, ani neznáš základní pojmy stání a zastavení a budeš tady prudit. Tenhle tvůj příspěvek tady nemá co dělat, jediný kdo porušil zákon jsi byl ty, a teď tě to žere a proto tady píšeš takové nesmysly.

favoman | 23. 08. 2010 - 17:57:50

Tak nevím......

Hornoměcholupská je ulice, která vede celkem rušnou aglomerací. Je tam řada nájezdů a sjezdů z vedlejších ulic, autobusové zastávky a přechody pro chodce. V minulosti tady došlo k několika velmi vážným dopravním nehodám a usmrcení chodců. Bohužel, když se budovala, tak to někdo přehnal s její šířkou a tak si to tam řada řidičů (včetně vás pane Radouši) vyložila jako 4 proudou dálnicí či závodní slalomovou dráhu mezi betonovými pilíři pro chodce. Takže na 50 se tady běžně jezdí 70 a na 70 vás někteří předjíždějí minimálně stovkou a jen tak tak se před vás nacpou, než to narvou do toho betonového pilíře. To že tady je zatím tam málo mrtvých je jen zásluha těch co jsou předjížděni a intuitivně zpomalujeme, tak aby u zúžení nedošlo k hromadné havárii. Tady s měřením Policií jen souhlasím! A podle mého názoru si v této ulici vybrali dle vašich fotek místa, která jsou naprosto v pořádku! Tohle je prostě zásadní rozdíl mezi západem a zde vámi v komunismu vychovaných a pokřiveně uvažujících čecháčků. Vy se prostě vůbec nezamýšlíte nad příčinou, důsledkem a následkem. Kdybyste tam na 50 jezdili 50 a na 70 jezdili 70, tak by tam policejní vozy vůbec nemuseli stát. Kdybyste trochu místo toho focení zapřemýšlel, proč tam asi ta 50 je! Policie umístila měřící vůz na místo dle zákona mimo komunikaci. Auto v barvách policie stálo tak, že nikoho neohrožovalo. Takže měřili i stáli rozumným způsobem na silnici (ulici) na které se soustavně porušují dopravní předpisy a ta i přesto, že se zde stalo několik vážných dopravních nehod. Co dodat? Zde policie pracuje v duchu pomáhat a chránit.

Coudy | 21. 07. 2010 - 13:12:25

Stání

Prosím vás, kde jste vzal těch povolených 5 minut v zákoně? Nezdá se mi ani ten vjezd. Ano, bral bych to, kdyby byl celý zablokovaný, ale podle těch vašich fotek tam projedu s náklaďákem a vlekem. Pak to, čemu říkáte zebra není zebra. To jsou šikmé čáry, na kterých se pravda nesmí stát, ale pokud by měli puštěný maják, po půl hodině nenastartujou. Když jim poběží motor, budete si také stěžovat. Navíc si nemyslím, že by si sami vybírali místo k měření. To určitě vybírají nadřízení od stolu. Tak abych to shrnul. Nejsem policajt a ani pražák. Nějaký pochybení tam asi možná je, ale tu autoškolu byste si měl zopakovat i Vy. Až budete bez chyby, kritizujte.


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama