Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2498 hlasů v anketě 2498
ne
3682 hlasů v anketě 3682

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


plk. Mgr. Petr Lessy - nový policejní prezident

obrázek ke článku: plk. Mgr. Petr Lessy - nový policejní prezident

24.ledna 2011 byl plukovník Petr Lessy jmenovám ministrem vnitra Radkem Johnem novým policejním prezidentem. Kdo je Petr Lessy a co padlo na tiskové konferenci přinášíme v dnešním článku.

Co padlo na tiskové konferenci 24.ledna 2011 u příležitosti jmenování plk. Petra Lessyho policejním prezidentem.

„Jsem rád, že po měsících nejistoty ve věci vedení policie mohu veřejnosti a především příslušníkům policie oznámit, že jsem dnes po setkání s panem premiérem jmenoval do funkce policejního prezidenta pana plukovníka Petra Lessyho. Pan plukovník Lessy nabídku ujmout se řízení policie v této ekonomicky napjaté době přijal a převzal tak odpovědnost za tento bezpečnostní sbor ve složité atmosféře nejistoty, vyvolané významnými ekonomickými škrty, které našemu resortu naordinovala vláda rozpočtové odpovědnosti. Tato vláda je však současně vládou práva a boje proti korupci. Proto i přes složitou rozpočtovou situaci musí nový policejní prezident tento sbor stabilizovat a udržet jeho schopnost nejen zajistit veřejný pořádek, ale především restartovat schopnosti policie v boji s korupcí, organizovaným zločinem a závažnou finanční kriminalitou,“ uvedl na tiskové konferenci ministr vnitra Radek John.

Nový policejní prezident Petr Lessy ministru vnitra poděkoval a a uvedl: „Doufám, že mně i mým kolegům se podaří dobře a naplno se věnovat naší práci. Mým cílem je, aby policie byla naprosto apolitická a aby veškeré politické ambice končily u pana ministra.“

Petr Lesy v čele Policie ČR vystřídal po třech letech Oldřicha Martinů.

Kdo je Plk. Mgr. Petr Lessy?

narozen: 18. 8. 1964

nejvyšší dosažené vzdělání: magisterské studium - Policejní akademie ČR v Praze
délka praxe u policie: 20 let
držitel negativního lustračního osvědčení
držitel osvědčení o způsobilosti ke styku s utajovanými informacemi pro stupeň utajení "TAJNÉ"

Do svého jmenování policejním prezidentem působile Petr Lessy jako náměstek ředitele krajského ředitelství pro vnější službu. Dříve byl i vedoucím územního odboru vnější služby Policie ve Frýdku-Místku. Na severu Moravy velel mnoha zásahům proti extremistům či fotbalovým výtržníkům.

zdroj a foto: Policie ČR

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama