Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2495 hlasů v anketě 2495
ne
3679 hlasů v anketě 3679

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Policie ČR má nové Passaty

Vozový park Auto-teamu Policie ČR se rozrostl o dvacet speciálně vybavených vozidel značky Volkswagen Passat. Dohromady již tak mají policisté 35 moderních vozidel určených k dohledu nad silničním provozem především na dálnicích a silnicích I. třídy a stíháním silničních pirátů.

Nové Passaty z označením B7 s motorem V6 FSI o obsahu 3,6 litru a výkonu 220kW jsou vybaveny 6-ti stupňovou převodovkou dokáží zrychlit s 0 za necelých 6 sekund a jejich maximální rychlost je 250 km/h. Kromě toho jsou vybaveny moderními měřícími radary, které dokaží přesně změřit rychlost vozidla jedoucího před ním i za ním. Dále jsou přímo napojeny do centrální evidence vozidel a policisté mohou automaticky porovnávat SPZ projíždějících aut s databází kradených aut. Dokonce budou informováni, zda-li má konkrétní vozidlo platnou technickou kontrolu.

První Passaty určené pro boj se silničními piráty Policie ČR převzala již v roce 2009. Podle slov plk. Tržila řešili od té doby policisté 84 tisíc přestupků a 249 trestných činů a vybrali na pokutách přes 88 miliónů korun.

zdroj: Policie ČR

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Mattess | 22. 04. 2012 - 10:30:36

Vysoka cena

Zdravim vsecky ctenare. Ja vitam obnovu a modernizaci vozoveho parku Policie CR jen se bojim vysoke ceny techto "inteligentnich" vozu. Zkratka "pozene" se policista s autem za nekolik milionu za piratem silnic treba 220Km/h? Tezko rict,nejspis to bude dle uvazovani kazdeho policisty,spis jestli by nebylo lepsi obohatit vozovy park o motorky. Kazdopadne to vitam,jen ty blbce bez mozku pochytejte!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama