Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2495 hlasů v anketě 2495
ne
3679 hlasů v anketě 3679

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Co potřebujete vědět při cestě autem do Chorvatska či Itálie?

obrázek ke článku: Co potřebujete vědět při cestě autem do Chorvatska či Itálie?

Doba letních dovolených se kvapem blíží a mnoho motoristů se připravuje na cestu autem k moři například do Chorvatska či Itálie. Na co by se každý motorista měl připravit?

Autem do  Chorvatska

Ročně autem do Chorvatska na svoji dovolenou vyrážejí tisíce Čechů. Každý řidič by se před jízdou měl vybavit alespoň základními znalostmi o dopravních předpisech zemí přes které pojede.

Platí například že:

  • rychlostní limity jsou ve všech zemích přes které se do Chorvatska běžně jezdí stejné. Ovšem například právě v Chorvatsku  platí pro řidiče ve věku 18 – 24 let na dálnici pouze 120 Km/h, na rychlostních silnicích 100Km/h, mimo obec 80 Km/h a v obci 50 Km/h.
  • vždy používejte bezpečnostní pásy a děti odpovídající dětské sedačky
  • netelefonujte při řízení bez použití hands-free
  • nechte rozsvícená světla.

Drobné odlišnosti v dobravní předpisech však existují, proto doporučume  přečíst si článek Autem do Chorvatska, kde najdete kromě doporučených tras i informace o dálničních známkách či mýtném.

Autem do Itálie

O cestě autem do Itálie platí obecně to samé, jako o jízdě do Chorvatska. V obou případech pojedete velice pravděpodobně přes Rakousko a jak známo rakouští policisté jsou velmi přísní a pokuty za porušení předpisů nemalé. Podrobné informace o předpisech, vybavení auta a dálničních známkách naleznete v článku Autem do Itálie.

Vždy pamatujte, že pokud jedete vozem půjčeným či firemním musíte s sebou mít notářsky ověřený souhlas s použiváním vozidla, včetně Anglického překladu. Formulář můžete zdarma získat stažením pod oběma výše uvedenými články.


Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama