Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2502 hlasů v anketě 2502
ne
3684 hlasů v anketě 3684

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Ceny dálničních známek v Rakousku a Slovinsku

Jak je uvedeno v předchozím článku i letos vyrazí desetitisíce českých řidičů na svou letní dovolenou k moři do Chorvatska či Itálie. Většina z nich využije k cestě do cílové destinace rakouské a slovinské dálnice. V takovém případě na řidiče čekají poplatky spojené s jízdou po dálnicích. Je dobré dopředu vědět kolik zaplatíte a kde lze koupit rakouskou či slovinskou dálniční známku, popřípadě kudy placené úseky objet.

Rakouská dálniční známka 

Rakouská dálniční známka oproti loňskému roku mírně podražila. Cena se se oproti předchozímu roku zvedla o 2,1 % a svou roli hraje i kurz české koruny k euru, který je díky zásahu České národní banky uměle držen na hranici 28 Kč za 1 €. Na rozdíl od České republiky lze koupit roční, měsíční či desetidenní kupón. Přesné, aktuální ceny rakouské dálniční známky mapuje protál www.last-minute-katalog.cz.  

Slovinská dálniční známka

Obdobná situace panuje ve Slovinsku. Slovinská dálniční známka sice nepodražila, ale její cena je vzhledem k počtu místních dálnic poměrně vysoká. Za týdenní kupón zaplatí řidič běžného osobního vozidla 7 €, avšak většina řidičů musí použít slovinskou dálniční známku s delší platností, jelikož nejčastější jsou osmidenní pobytu od soboty do soboty. A za měsíční dálničniční známku zaplatíte ve Slovinsku už 30 €. Přitom řidiči jedoucí směrem na Zagreb a mířící přitom do Dalmácie a nikolik do Rijeky a istrijský poloostov použijí zhruba šedesátikilometrový úsek dálnic. Ideáním řešením je proto tento úsek objet. Neztratíte více než hodinu a podíváte se po slovinském venkově. Přesný návod na najdete v články "Jako objet slovinskou dálnici". Přesné ceny slovinských dálničních známek opět naleznete v rámci zmíněného portálu.   

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama