Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2522 hlasů v anketě 2522
ne
3703 hlasů v anketě 3703

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Praha - 11. prosince 2007

obrázek ke článku: Praha - 11. prosince 2007

Vážení, zasílám Vám v příloze dvě fotografie policejního vozu SPZ 3M1 4335, které jsem pořídil včera, tj. 11. prosince 2008 v 12h33min (viz vlastnosti přiložených fotografií) na rohu ulic Wuchterlova a Kafkova v Praze 6.

Výše uvedené vozidlo stálo na tomto místě zcela jistě více jak deset minut, tolik mi totiž trvalo, než jsem se vrátil s fotoaparátem.

Rád bych podotkl, že mám trvalé bydliště na ulici Wuchterlova 585/14, jehož vchod je od tohoto místa cca 5 metrů a na tomto místě již dostalo několik mých sousedů "botičku".

Dále bych chtěl poznamenat, že jsem se jednou na stejném místě snažil zastavit, abych vyložil svou 75 letou babičku, která má problémy s chůzí, a až poté "kroužil" po ulicích a hledal místo na zaparkování. Chtěl jsem tak ušetřit babičku chůze k domu, jelikož v přilehlých ulicích bylo beznadějně plno a bylo zřejmé, že budu muset parkovat dosti daleko od domu. V tomto okamžiku projížděla kolem městská policie a v zastavení na tomto místě mi zabránila se slovy, že se tam stát nesmí. Snažil jsem se vysvětlit, že jen chci zastavit a vyložit babičku s problémy chůze, nicméně strážníci trvali na svém a musel jsem ihned odjet.

Jistě budete se mnou souhlasit, že policie by měla jít lidem příkladem a také by se mělo všem lidem měřit stejným metrem. Proto předpokládám, že celou záležitost řádně vyšetříte a oznámíte mi výsledek Vašeho šetření, tedy který policista (jméno nebo identivikační služební číslo) tento vůz zaparkoval a jak byl potrestán.

Děkuji předem za Vaši písemnou odpověď,
S přátelským pozdravem

Jan Stibor

PS: Pokud by 2 přiložené fotografie nestačily, mohu Vám zaslat další, včetně videa, které jsem pořídil.

obrázek ke článku: Praha - 11. prosince 2007 obrázek ke článku: Praha - 11. prosince 2007 obrázek ke článku: Praha - 11. prosince 2007
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

magic | 29. 04. 2008 - 14:50:51

křižovatka

to vozidlo stojí v křižovatce a tudíž tvoří překážku..nelze použít botičku!nevěřím že ji tam někdo někdy dostal.to je výmysl..a pokud ji tam nekdo dostal tak vozidlo stalo uplne jinak nez to od obecní policie

Admin | 12. 03. 2008 - 17:55:50

pokráčování případu

Administrátor: Vkládáme do diskuze pokráčování případu. Můžete si přečíst, jak pochodil autor fotografií pan Stibor se svou stížností. Odpověď MP Praha je zařazena mezi fotografiemi.

Vážení,
posílám výsledek mé "stížnosti" včetně popisu průběhu řešení. Ať si každý na věc udělá vlastní názor.

Dle Vaší rady jsem zaslal stížnost na info@mppraha k rukám p. ředitele Mgr. Vladimíra Kotrouše, a to 12/12/2007. Dostal jsem odpověď od Evy Koutnikove koutnikova@mppraha.cz dne 15/1/2008 s obsahem, který přikládám v příloze a prosím o jeho zveřejnění. (příloha policie.doc)

Rád bych upozornil, že odpověď je datována 17. prosince 2007, ale došla 15. ledna, tedy s měsíčním zpožděním.

Na tento dopis jsem reagoval s žádostí, aby mi sdělili něco konkrétnějšího, tedy komu byla věc předána, kdy to bylo, atd.

Na tuto další moji žádost už Eva Koutníková ani Vladimír Kotrouš nereagoval.

Dnes (12/3/08) jsem tedy zavolal na Obecní policii Štěpánov a hovořil s velitemel Pavlem Novotným.
Ten se mi velice omlouval s tím, že jeho podřízený, který takto zaparkoval, aby si nechal opravit zbraň v nedalekém obchodě, takto parkoval ze zoufalství, protože už dlouho kroužil po Dejvicích a nemohl nikde najít místo na zaparkování ... tedy situace, se kterou se místní potýkají denně. Pan Novotný mě ujišťoval, že v jeho okrsku by se takovéto parkování určitě řešilo mírně a rozhodně ne pokutou.

Doufám, že i dejvičtí policisté začnou být tolerantněnší, dnes jsem platil 200 kč pokutu za zákaz stání.

S pozdravem
JS

Lojan | 03. 03. 2008 - 09:54:41

Nechápu !

Kalkos tam má chybu.Hroznou.Horší je neumět česky než stát na zákazu :-)

kalkos | 20. 02. 2008 - 20:55:10

pane Langere ministře

Nikde jsem bohužel nenašel vyjadření k tomuto vloženému příspěvku pokud se týká nadřízených složek,asi jsou hluší i slepý,tak proč je tato rubrika zde????

Mrs. Policistka | 05. 02. 2008 - 12:34:49

Přestupek

Nemám sice co do toho povídat ale podle toho co jsem četla tak ohledně daného policisty(ten co udělal přestupek)je to dost nefér.


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama