Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2518 hlasů v anketě 2518
ne
3697 hlasů v anketě 3697

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Řidič zemřel na následky dopravní nehody na Znojemsku

obrázek ke článku: Řidič zemřel na následky dopravní nehody na Znojemsku

Dopravní nehody stále zabíjejí. Pří čelním střetu Octavie a Favoritu přišel o život pětatřicetiletý řidič Favoritu. Jeho spolujezdec utrpěl těžká zranění. Řidič Octavie vyvázl s lehkým zraněním.

Dopravní nehoda silnice I/53 Znojmo -  Lechovice 1.9.2009

K tragické dopravní nehodě došlo 1.září 2009 o půl osmé ráno na silnici mezi obcí Lechovice a Znojmo. Pětatřicetiletý muž řídil vozidlo Škoda Favorit ve směru od Lechovic. Společně s ním cestoval třiačtyřicetiletý spolujezdec. Na rovném a zcela přehledném úseku silnice přejel znenadání do protisměru, kde doslova sestřelil ze silnice z opačného směru jedoucí Octavie ve které jel sedmatřicetiletý muž.

Silný náraz zcela zdemoloval přední část Favoritu a motor vozidla začal hořet. Začínají požár uhasil další projíždějící řidič přenosným hasicím přístrojem. Octavii náraz odhodil několik metrů mimo silnici.

Bilance této dopravní nehody byla tragická. Řidič Favoritu utrpěl závažná zranění a zůstal zaklíněn pod zborcenou palubní deskou. Lékař již mohl konstatovat pouze smrt. Spolujezdec z havarovaného Favoritu utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice. Řidič Octavie utrpěl lehká poranění.

Hasičům komplikovala zásah i skutečnost, že Favorit byl na plynový pohon. V místě dopravní nehody byla silnice tři hodiny uzavřena a Policie ČR odkláněla dopravu po objízdné trase.

foto: HZS

Související články:
Na silnicích ubývá mrtvých a zraněných >>

Následky tragické dopravní nehody u Mšece >>
Vysoká rychlost si vyžádala život osmnáctiletého řidiče >>

obrázek ke článku: Řidič zemřel na následky dopravní nehody na Znojemsku obrázek ke článku: Řidič zemřel na následky dopravní nehody na Znojemsku obrázek ke článku: Řidič zemřel na následky dopravní nehody na Znojemsku obrázek ke článku: Řidič zemřel na následky dopravní nehody na Znojemsku
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama