Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2527 hlasů v anketě 2527
ne
3704 hlasů v anketě 3704

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Při dopravní nehodě u Napajedel zemřeli dva mladí muži

obrázek ke článku: Při dopravní nehodě u Napajedel zemřeli dva mladí muži

Ani bezpečnostní pásy nezachránily životy dvou dvaadvacetiletých mužů při srážce s protijedoucím vozem ve vysoké rychlosti. Silný náraz pásy zpřetrhal a vozidlo bylo zcela rozpáráno.

Dopravní nehoda 7.3.2010 - Napajedla - Topolná

K tragické dopravní nehody na jejímž konci vyhasly dva lidské životy došlo mezi obcemi Napajedla a Topolná na Zlínský v neděli ve čtvrt na šest ráno. Dva teprve dvaadvacetiletí muži jeli osobním vozidlem Peugeot po silnici směrem na Topolnou. Vinou riskantně vysoké rychlosti dostali s vozidlem smyk po kterém se auto dostalo do protisměru. Zde z opačného směru v tu dobu jelo vozidlo Škoda Felicia řízené čtyřicetiletým mužem. Ten se na vzniklou situaci snažil reagovat a usilovným brzděním srážce zabránit. Přesto došlo k devastující srážce při které byl Peugeot katapultován mimo silnici do pole a jeho karoserie byla doslova roztrhána.

Trosky vozidla zůstaly rozesety v okruhu několika desítek metrů. Oba muži z vraku vozidla vyletěli ven, přestože byli připoutáni bezpečnostními pásy. Náraz byl však tak silný, že pásy doslova zpřetrhal. Oba pasažéři utrpěli rozsáhlá zranění a i přesto, že se je na místě dopravní nehody snažil oživovat kolem jedoucí řidič, následně zasahující hasiči a lékaři oba podlehli svým zraněním na místě autonehody.

Řidič vozidla Škoda Felicia utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice ve Zlíně. Policie ČR vyšetřováním jasně určila viníka této tragické dopravní nehody, kterým byl řidič Peugeotu, který jel riskantně vysokou rychlostí a nezvládl vozidlo. Zda-li se pod autonehodou podepsalo i požití alkoholu před jízdou bude předmětem dalšího šetření.

Doprava by v místě dopravní nehody odkláněna více než čtyři hodiny.

Doplňující informace z vyšetřování dopravní nehody

Prvotní vyšetřování naznačovalo, že jeden z usmrcených mladých mužů vůz řídil. Postupem vyšetřování však policisté odhalili skutečnost, že v době autonehody za volantem vozu seděl někdo jiný. Skutečný dvaadvacetiletý řidič zůstal po nehodě nezraněn a místo tragédie opustil bez toho, aby těžce zraněným mužům poskytl první pomoc či přivolal lékaře. Skutečný viník, tak byl zadržel o několik hodin později a umístěn do cely. Nyní je obviněn z tresných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci.

Za zabití svých dvou kamarádů mu hrozí šest let vězení.

foto: HZS

Související  články:
Zasněžené silnice, nepřiměřená rychlost, dopravní nehody >>
Tři lidské životy vyhasly při autonehodě v Bílovicích >>
Další tragické následky dopravní nehody u Uherského Brodu >>
Další nevinná oběť dopravní nehody, kterou způsobil řidič s 1,16 promile alkoholu >>

 

obrázek ke článku: Při dopravní nehodě u Napajedel zemřeli dva mladí muži obrázek ke článku: Při dopravní nehodě u Napajedel zemřeli dva mladí muži obrázek ke článku: Při dopravní nehodě u Napajedel zemřeli dva mladí muži obrázek ke článku: Při dopravní nehodě u Napajedel zemřeli dva mladí muži obrázek ke článku: Při dopravní nehodě u Napajedel zemřeli dva mladí muži
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama