Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2495 hlasů v anketě 2495
ne
3679 hlasů v anketě 3679

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Nadal přednost motorce jedoucí po hlavní

obrázek ke článku: Nadal přednost motorce jedoucí po hlavní

Jeden lidský život a dvě těžce zraněné osoby si vyžádala dopravní nehoda u obce Střílky, ke které došlo následně poté, co řidič osobního vozidla nedal přednost motorce jedoucí po hlavní silnici. Zemřel teprve osmnáctiletý spolujezdec s osobního vozidla.

Dopravní nehoda 29.5.2010 Střílky

K tragické dopravní nehodě došlo 29.května 2010 na křižovatce u obce Střílky o půl páté odpoledne. Pětadvacetiletý řidič osobního vozidla jel po silnici ve směru od obce Zdounek na obec Střílky. V místě kde se silnice kříží s hlavním tahem mezi Brnem a Uherským Hradištěm nedal přednost motocyklu Honda jedoucím po hlavní silnici.

Řidič motocyklu již nestačil na vzniklou situaci reagovat a narazil do boku vozidla. Náraz jej vymrštil ze sedadla a muž dopadl mimo silnici za svodidla. Jeho spolujezdkyně dopadla do křoví vzdáleného od místo nárazu více než patnáct metrů. Oba utrpěli těžká zranění, především mnohačetné zlomeniny. Bok vozidla byl nárazem silně zdemolován, přičemž došlo k těžkému zranění osmnáctiletého muže sedícího na místě spolujezdce.

Na místo dopravní nehody ihned po ohlášení vyrazily jednotky záchranného systému. Jako první začali se zásahem hasiči, kteří ihned poskytli první pomoc zraněním osobám. Těžce zranění spolujezdec auta s nimi však komunikoval pouze dvě minuty a poté upadl do bezvědomí a jeho stav se začal kriticky zhoršovat. Hasiči ihned zahájili resuscitační pokusy ve kterých poté pokračovala i posádka rychlé lékařské pomoci. Bohužel i přes několik desítek minut trvající resuscitaci mladík zemřel na místě autonehody.

Těžce zraněného muže transportoval vrtulník do nemocnice v Brně. Spolujezdkyně byla převezena sanitou tamtéž. Řidič osobního vozidla zranění neutrpěl.

Oba řidiči podstoupili zkoušku na požití alkoholu před jízdou, která byla u obou negativní.

foto: HZS

Související články:
Další nevinná oběť dopravní nehody, kterou způsobil řidič s 1,16 promile alkoholu >>
Tři lidské životy vyhasly při autonehodě v Bílovicích >>
Tři mrtví a tři těžce zranění – bilance autonehody u Bystřice pod Lopeníkem >> 
Další tragické následky dopravní nehody u Uherského Brodu >> 

obrázek ke článku: Nadal přednost motorce jedoucí po hlavní obrázek ke článku: Nadal přednost motorce jedoucí po hlavní obrázek ke článku: Nadal přednost motorce jedoucí po hlavní obrázek ke článku: Nadal přednost motorce jedoucí po hlavní
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama