Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2521 hlasů v anketě 2521
ne
3703 hlasů v anketě 3703

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Řidičák měl dva měsíce a už o něj přišel

obrázek ke článku: Řidičák měl dva měsíce a už o něj přišel

Osmnáctiletý mladík pod vlivem alkoholu uvízl s vozidlem na kolejích. Vozidlo následně smetl vlak. Řidič nadýchal 1,2 promile alkoholu a po dvou měsících tak přišel o svůj čerstvý řidičák.

Dopravní nehoda Lužice

V noci ze středy 21.7. na čtvrtek 22.července, krátce po půlnoci, došlo na chráněném železničním přejezdu v Lužicích k dopravní nehodě. Osmnáctiletý řidič jedoucí s vozidlem Ford Focus se zřejmě plně nevěnoval řízení a najel s vozidlem do kolejiště. Odtud již vozidlo nemohlo vyjet.

Po malé chvíli se zapnulo světelné signalizační zařízení a mladík si všimnul, že od Hodonína na Břeclav jede vlak. Proto vystoupil z vozidla a běžel proti vlaku, aby se jej pokusil zastavit. Jeho záměr však nevyšel a vlak narazil do stojícího vozidla.

Při následné dechové zkoušce u řidiče, který má řidičský průkaz teprve dva měsíce, se prokázalo požití alkoholu před jízdou. Na digitálním přístroji se objevila hodnota 1,2 ‰ alkoholu. Policisté mu na místě zadrželi jeho zánovní řidičský průkaz.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vzniklá škoda autě, lokomotivě a kolejovém svršku dosáhla téměř 400tisíc korun.

Mladý řidič bude čelit trestnímu stíhání za trestné činy Ohrožení pod vlivem návykové látky a Poškození obecně prospěšného zařízení. Za to mu, v případě odsouzení, hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

zdroj a foto: Policie České republiky

Další dopravní nehody  z tohoto kraje:
Střet motorového vlaku s osobákem >>
Následkem dopravní nehody zemřel osmadvacetiletý spolujezdec >>

Lidský život vyhasl u Žabčič na Brněnsku >>
Řidič zemřel na následky dopravní nehody na Znojemsku >>
Náraz do stromu nepřežil devatenáctiletý spolujezdec >>

obrázek ke článku: Řidičák měl dva měsíce a už o něj přišel obrázek ke článku: Řidičák měl dva měsíce a už o něj přišel obrázek ke článku: Řidičák měl dva měsíce a už o něj přišel
Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama