Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2501 hlasů v anketě 2501
ne
3683 hlasů v anketě 3683

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Dopravní nehody po vlivem alkoholu

obrázek ke článku: Dopravní nehody po vlivem alkoholu

Řidičů a řidiček, kteří usednou za volant pod vlivem alkoholu neubývá. Svědčí o tom i události několika posledních dní, kdy byly autonehody po vlivem alkoholu na denním pořádku.

Nedělní večer 24.října 2010 usedla opilá třiačtyřicetiletá řidička za volant svého vozu pod předchozím požití alkoholu. Ve Velkých Karlovicích byla nad její schopnosti zatáčka, kterou nezvládla projet a mimo komunikaci narazila do sloupu elektrického napětí. Dopravní nehoda se tentokrát obešla bez zranění. Žena i se svým spolujezdcem vozidlo opustila. Svědkové dopravní nehody však zavolali Policii, která ženu našla a podrobila jí dechové zkoušce. Přístroj ukázal hodnotu 2,4 promile alkoholu. Svým hazardním jednáním žena ohrozila nejen sebe, ale i ostatní a nyní je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Zodpovídat se bude také z toho, že autonehodu při níž došlo k poškození majetku někoho jiné neohlásila, tak jak ji ukládá zákon.

I pod další dopravní nehodou byl podepsán alkohol v krvi řidiče. Ve stejný den ve čtyři hodiny ráno zase opilý muž havaroval s vozidlem na silnici mezi obcemi Hrdly a Terezín. Muž opět nezvládl průjezd zatáčkou, dostal smyk a vyjel mimo silnici. Zde se vozidlo několikrát převrátilo a narazilo do dopravního značení. I tentokrát měl dvacetičtyřletý řidič více štěstí než rozumu a z hrůzně vypadající dopravní nehody vyvázl nezraněn. Nadýchal 1,1 promile alkoholu.

I náhodné kontroly řidičů odhalily několik hříšníků. Například ve čtvrtek 21.října kontrolovala hlídka Policie Čr v Liberci jednadvacetiletého řidiče. I u něj byl provedou zkouškou zjištěn alkohol. Přístroj ukázal hodnotu 2,61 promile.

Ve výčtu podobných událostí bychom mohli ještě dlouho pokračovat. Přitom alkohol za volantem je častou příčinou tragických dopravních nehod. Vzpomeňme hrůzné následky těchto případů z nedávné minulosti:

Více než dvě promile způsobily způsobily příčinou autonehody >> 
Havaroval s 3,13 promile v krvi a zabil spolujezdce >>
Alkohol příčinou tragické dopravní nehody na Pardubicku >>
Při dopravní nehodě na Sokolovku zahynuli dva lidé >>
Čtyři mrtví při dopravní nehodě v centru Hradce Králové >>

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

Dosud nebyl vložen žádný komentář!


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama