Policie ČR - www.policie-čr.cz Přeskočit na hlavní obsah | Přeskočit na navigaci
Klíčová slova webu

Policie České Republiky, hledané osoby, pátrání po osobách, FBI, městská policie, Stb seznamy, bodové hodnocení, přestupky řidičů, dopravní nehody, autonehody, zákony, CIA, policejní sbory v zahraničí, kriminalistika, přestupky, policejní aféry, INTERPOL, policista, pátrání, POLICIE ČR

Policie: 158   |   Hasiči: 150   |   Záchranná služba: 155   |   Tísňová volání: 112   |   Městská policie: 156

Navigace

Anketa

Používáte ve vozidle antiradar?

ano
2502 hlasů v anketě 2502
ne
3684 hlasů v anketě 3684

Považujete za správné zavedení povinnosti užívat zimní pneu?


Motorkářská sezóna začala a má už své oběti

obrázek ke článku: Motorkářská sezóna začala a má už své oběti

Letošní motorkářská sezóna sotva začala a již si výžádla oběti na životech. Na následky dopravní nehody zemřelo již několik řidičů silných strojů.

Teplé a slunné počasí o uplynulém víkendu nalákalo snad všechny motorkáře do sedel svých strojů. Bohužel někteří z nich do cílé své cesty již nedojedou. Následkem dopravní nehody například zemřel v něděli 3.dubna osmatřicetiletý motorkář na silnici I/35 mezi obcemi Zašová a Zubří, kterému nedal přednost řidič osobního vozidla. Více v článku Motorkářská sezóna má již své oběti na životech

Jenom v loňském roce zahynulo na českých silnicích téměř sto řidičů motocyklů, většinou vlastní vinou, kdy byla příčinou dopravní nehody vysoká rychlost a následné nezvládnutí stroje či nedostatek času reagovat na vzniklou situaci. Videa natočená samotnými chlubícími se motorkáři doslova zaplavila internet. Nutno podoktnout, že se opravdu jedná o hazard s lidskými životy a tito lidé neohrožují pouze sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu.

Do sedel silných motorek proto usedli i policisté, kteří se budou snažit s riskující a životy ohrožující motorkáře stíhat a pokutovat. 

Dopravní nehody motorkářů:
Motorkář nepřežil čelní střet s osobním vozidlem. >>
Video - Dopravní nehoda motorkáře ujíždějícího před policejní hlídkou >>
Srážkou dvou motorkářů se Škodou Felicia >>
Dva zmařené lidské životy při autonehodě na Brněnsku  >>
Teprve sedmnáctiletý chlapec zahynul následkem dopravní nehody  >>
Pronásledování ujíždějícího motorkáře natočené policejní hlídkou >>

Plechové disky
Plechové disky a levné pneu - také jako komplety s pneumatikami

Komentáře:

fru | 07. 12. 2011 - 13:05:30

famfu

sami policisté se přesvědčili že ovládat silný stroj v aktuálním bezohledném provozu není legrace. Tak jak je prezentována problematika motorkářů a jejich chování - s tím nelze souhlasit. Vyplývá to z neznalosti autora takového článku a jistou "popularitou a úlitbou" motoristické veřejnosti o "dárcích". V první řsdě je to o prevenci a ne sankcionování nejen samotných motorkářů, ale ostatních účastníků silničního provozu, kteří ohrožují životy a zdraví v daleko větší míře než samotná jezdec motocyklu. Ano, existují takový, kteří hazardují a předvádí v provozu možnosti svoje a sílu motocyklu. Těch není ovšem zdaleka ani 10%. Ti ostatní doplácejí na neohleduplnost a často i hrubost řidičů nákladních a osobních vozidel, případně zemědělské techniky.


Vyhledávání

Aktuálně na webu

Chcete reagovat na některý článek, událost, chování policistů? Ke každému článku můžete přidat vlastní komentář. Více informací »

Reklama


Reklama